Spørgsmål og svar

Her finder du ofte stillede spørgsmål og svarene på dem. Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte os gennem nedenstående link.

Kan jeg ændre eller slette mine registreringer?

Ja. Du kan både slette og ændre dine registreringer. Vælg den ønskede registrering under ”Hjem” --> ”Mine”. Herefter skal du trykke på ”Rediger” i øverste højre hjørne. Foretag de ændringer du ønsker at lave til placering, dato, billede eller kommentar og tryk ”Gem” i øverste højre hjørne. Ønsker du at slette din registrering, skal du trykke på ”Slet observation” nederst på siden.

Det er ikke muligt at slette eller redigere registreringer i offline tilstand.

Hvor tit må jeg registrere sommerfugle?

Du må registrere sommerfugle så tit, du vil. Drejer det sig om den samme sommerfugl på den samme lokalitet anbefaler vi, at du højst registrerer en gang om dagen.

Må jeg registrere flere sommerfugle af samme art på én lokalitet?

Ja. Hvis der er flere sommerfugle af samme art, må du gerne lave en registrering for hvert individ. Hvis du fx ser fem engrandøjer ved samme tue, må du gerne lave fem registreringer, en for hver. Det er dog ikke nødvendigt. Hvis du ikke ønsker at lave en registrering for hvert individ, men gerne vil fortælle at der var flere til stede, kan du notere det i kommentarfeltet i din registrering.

Kan jeg registrere, når jeg er offline eller har dårlig forbindelse?

Ja. Du vil dog først kunne se din registrering under ”Mine”, når du får forbindelse igen. Du kan dog ikke registrere i fly-tilstand, da det forstyrrer GPS’en.

Pt. har vi problemer med offline-funktionen. Vores teknikkere er på sagen og arbejder på at få det løst så hurtigt som muligt.

Hvorfor kan jeg ikke registrere alle de sommerfugle, der er fundet i Danmark?

I Sommerfuglejagten kan du registrere 73 af de danske dagsommerfugle. Der er observeret flere dagsommerfugle end de 73, men de resterende er enten forsvundet fra Danmark eller forekommer meget sjældent. For at undgå forvirringen har vi skåret ned på de mest sjældne arter. Skulle du gå hen og finde en art, som du ikke mener er mulig at registrere i appen, kan du registrere den direkte i arter.dk.

Hvordan logger jeg ind, og hvad gør jeg hvis jeg glemmer min adgangskode?

Du logger ind under ”Til mig” --> ”Min profil”. Hvis du har glemt dit adgangskode, kan du trykke ”Glemt adgangskode?”. Indtast din e-mail (det er vigtigt, at du sikrer dig, at den er korrekt) og tryk ”Send koden til min e-mail”. Du vil nu modtage en mail med et link til nulstilling af din adgangskode indenfor få minutter. Er mailen ikke dukket op efter 10 minutter, beder vi dig tjekke din mappe med uønskede mails.